Transplantace vlasů a estetické zákroky v Turecku v době koronavirové


Jak si jistě dokážete představit, světová opatření spojená s bojem proti koronaviru a nemoci COVID-19 zasáhla mnoho odvětví. Cestovní ruch a pohostinství jsou jedny z nejvíce postižených oborů.

Nejenže v současné koronavirové době nemohou čeští občané cestovat do zahraničí, není ani jasné, jak se bude dále šířit koronavirus v Turecku a jaký to bude mít negativní vliv na cesty za transplantacemi vlasů a dalšími estetickými zákroky do Turecka.

My v ČeskoTurecko bedlivě sledujeme situaci v České republice a současně v Turecku. Byli jsme jedni z prvních, kteří psali o tom, jaká je aktuální situace ohledně koronaviru v Turecku, a také jsme ostatním radili, jak mají postupovat při rušení letní dovolené.

Naše starší články o koronaviru v Turecku si můžete přečíst na našem blogu:

Ankara oficiálně prvního nakaženého občana nemocí COVID-19 ohlásila ve středu 11. března 2020. Od té doby se však epidemická situace zase rozvinula. Aktuálně Turecko hlásí více než 21000 pozitivně testovaných na nemoc COVID-19 a asi 455 potvrzených úmrtí. Tato nelichotivá čísla tak Turecko velmi rychle katapultovala mezi 10 zemí s největším počtem úmrtí na koronavirus SARS-CoV-2.

Turecká vláda nabádá své občany, aby zůstali doma a vycházeli jen v nutných případech. Restaurace, kavárny a školy jsou zavřené, ale turecká vláda stále nepřistoupila k celkové karanténě, jak to můžeme vidět v jiných státech včetně České republiky.

Další informace o koronaviru v Turecku najdete také v krátkém videu, které natočil natočil Milan Hnátek z ČeskoTurecko. Ve videu se mimo jiné dozvíte, jak současná opatření zasáhla podnikání ČeskoTurecko a jak se s tím vyrovnáváme. Ve videu také uslyšíte doporučení pro všechny, kteří mají zaplacenou dovolenou v Turecku, a nevědí, co teď dělat.

Koronavirus a zrušení letní dovolené

S pokračujícím krizovým stavem je stále více jasné, že letní dovolená u moře a cesty do zahraničí jsou pro letošní sezónu v ohrožení. Při rušení zájezdů je pak třeba postupovat podle uzavřených podmínek a řídit se také nařízením vlády, která aktuálně platí.

Co turisté zatím jen tuší, oficiálně jednotlivé vlády stále nepotvrdili, a proto je možné v současné době jednat jen podle toho, co oficiálně platí, a ne co se dá v budoucnu očekávat. Toto je však velká komplikace pro všechny české turisty, kteří se rozhodnou své letní dovolené ze strachu z nemoci COVID-19 nebo nových finančních problémů rušit už teď.

Oficiálně se totiž současná opatření zatím netýkají letních dovolených, a proto mnohé cestovní kanceláře postupují striktně podle smluvních podmínek a účtují si nemalé storno poplatky.

Cesty do Turecka na transplantace vlasů a další estetické zákroky

Podobně jako všechny ostatní podnikatele, tak i nás zasáhly nařízení české vlády a přijatá protiepidemická opatření. Na druhou stranu jim rozumíme a plně je respektujeme.

Naše výhody oproti jiným agenturám:

  • Nevybíráme rezervační poplatek nebo zálohu dopředu.
  • Neorganizujeme hromadné zájezdy a nepotřebujeme naplnit turnus.
  • Je pro nás důležitá kvalita, ne kvantita

Nezahálíme a nadále pracujeme na dálku. Věnujeme se všem našim klientům, kteří o transplantaci vlasů nebo o jiném estetickém zákroku teprve uvažují a chystají se jej podstoupit, až se situace doma i ve světě zklidní.

S našimi klienty teď online konzultujeme, zda jsou vhodní kandidáti na transplantace vlasů, odpovídáme na jejich zvídavé dotazy a také píšeme zajímavé články na náš blog. Všichni se těšíme, až se situace zklidní a budeme moci zase letět za zdravím a krásou do Turecka.

Cestovat teď do Turecka sice nemůžete, ale máte čas si vše dobře rozmyslet.

Od druhé poloviny března 2020 do odvolání všichni naši turečtí partneři preventivně uzavřeli svá lékařská a estetická zařízení a odložili plánované zákroky na neurčito. Administrativní pracovníci pracují v co největší míře z domova.

Bezpečnost a zdraví je pro nás a naše partnery to nejdůležitější a všechna opatření jsou prováděna z preventivních důvodů. Někteří naši partneři také nechali všechny své zaměstnance preventivně testovat na koronavirus. U všech byl zatím výsledek negativní.

Spolupráce s našimi tureckými partnery nadále pokračuje a jsme i přes určitá omezení v pravidelném kontaktu. Díky naší perfektní znalosti Turecka sledujeme nejen českou situaci, ale také máme přehled o tom, jak se situace ohledně koronaviru vyvíjí v Turecku.

I když není teď možné vycestovat z České republiky a letět do Turecka, můžete využít zvolnění tempa k plánování vašeho zákroku.

Pokud přemýšlíte výhledově o transplantaci vlasů, nebo nějakém dalším estetickém či lékařském zákroku v Turecku, můžete se na nás nadále kdykoliv obrátit a na info@ceskoturecko.cz nebo telefonicky na +420 736 177 368.

Například nám můžete zaslat své fotky, abychom vám po konzultaci s lékařem mohli sdělit, zda je pro vás transplantace vlasů vhodná a jaké řešení pro vás turecký lékař doporučuje. Také se nás můžete online zeptat na cokoliv ohledně plastické operace prsou, hýždí nebo nosu.

Jak se bude situace nadále vyvíjet a kdy bude možné cestovat do zahraničí?

Nikdo dopředu neví, jak se bude situace dále vyvíjet a kdy a jak bude možné bezpečně letět do Turecka nejen na transplantaci vlasů nebo na dovolenou k moři. Je nutné počítat s tím, že se nejdříve musí situace zlepšit jak na české, tak i turecké straně. Přesto se optimističtí turečtí čelní představitelé nechali slyšet, že bude možné letní sezónu v Turecku zahájit na přelomu května a června 2020. Zda to tak skutečně bude, však jen ukáže čas.

My budeme situace sledovat a jakmile si budeme jisti, že se situace stabilizovala a vrátila do normálu, tak vám můžeme s klidem doporučit do Turecka cestovat a zařídit transplantace vlasů a další estetické zákroky.

Od roku 2013 jsme během naší práce v Turecku zažili nejrůznější události, které zatřásly naším podnikáním, ale vždy se nám podařilo z této krize vyjít ještě silnější a lepší. I když se to tak nemusí zdát, vidíme světlo na konci tunelu a připravujeme se na novou situaci „po“.

Vám a vašim blízkým přejeme, ať současnou komplikovanou situaci zvládnete přečkat ve zdraví a s minimálními negativními dopady. Teď, více než kdy jindy, si všichni uvědomujeme, co je v životě opravdu důležité. Díky tomu, že jsme se všichni na nějakou dobu zastavili, si můžeme v klidu promyslet důležitá osobní rozhodnutí.

Proto se na nás neváhejte kdykoliv obrátit s jakýmkoliv dotazem. Jsme tu stále pro vás a připraveni vám s čímkoliv poradit nebo pomoci. Můžete nám kdykoliv napsat na info@ceskoturecko.cz nebo zavolat na +420 736 177 368. ČeskoTurecko je tu pro vás!

    Napište nám pro konzultaci zdarma, ozveme se zpět




    * Pole označená hvězdičkou jsou povinná.